Publicerad den Lämna en kommentar

Lax tillsammans med Spenat och Pinjenötter

Tillaga lax i gjutjärn

Med Lodge stekpannor kan man laga det mesta, och det enklaste är att göra en såkallad ”one pan dish”. Alltså att man gör allting i gjutjärnet och håller disken minimal (perfekt för vardagen). 20 minuter tar det för en måltid som passar hela familjen med spenat och nötter som fungerar riktigt bra tillsammans.

Ingredienser

  • 2 msk smör eller olivolja
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor hackade
  • 1 påse babyspenat alt 1 paket fryst bladspenat
  • ½ buljongtärning kyckling alt 2 msk kycklingfond
  • 1 dl vitt vin
  • 6 små portionsbitar lax
  • 2 dl grädde
  • Rostade pinjenötter och färsk jalapeño för garnering

Tillagning

  1. Hacka lök och vitlök och sautera i smör alt olja på spisen i pannan tills det mjuknat. 
  2. Tillsätt spenaten och låt bräsera tills den mjuknat. 
  3. Tillsätt buljong, vitt vin och grädde. 
  4. Sätt ugnen på 175 g. 
  5. Salta och peppra laxfileerna  och placera på toppen av spenaten och sätt in i mitten av ugnen.
  6. Gratinera i ugnen ca 15 minuter tills laxen är färdig. 
  7.  Rosta pinjenötterna i en stekpanna och skiva upp färsk jalapenjo. 
  8. Tag ut laxpannan ur ugnen och garnera. Servera tillsammans med pressad potatis. 

Och då var det klart! En super god middag med fisk och spenat, nyttigt är det säkert också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *